Limba română
totpatidavid20
2024-05-01 18:44:12
exprimati opinia intr-un text de 20 de randuri despre modul de petrecere a timpului liber descris in scene de viata sociala (ciocoi vechi si noii) ajutatima va rog !!!
Răspunsuri la întrebare
aurrorra22
2024-05-02 01:29:31

Textul este impartit in doua parti, im prima parte este prezentat modul cum pretec oamenii din clasa de mijloc, iar in partea a doua boierii oamenii din clasa de mijloc , vara se adunau la gradinile breslea barbalata cismigiu si giafer. fiecare cap de familie isi intindea masa impreuna cu casnicii si amicii, beau si mancau, apoi incepeau a invarti hora stramoseasca si danturile vesele. boierii preferau gradina scufa, via brancoveanului si gradina lu belu, petrecerile lor erau acompaniate de cele mai frumoase cantece ale lautarilor loc cele doua moduri de a petrece , aveau in comun mancarea , bautura, cafeaua si tutunul nicolaie filimon descrie  pe un ton neutru petrecerea la iarba verde a celor din clasa de mijloc , insa este vizibil critic la adresa boierilor la randul sau caragiale este ironic, dar nu cu rautate fara de iancu si amicul sau costica parigoridi, care o tin intr-un chef continuu cele doua epoci diferite, prezentate pe tonuri diferite au in comun evidentierea unei trasaturi, bucuria de a chefui in grup. scuze ca am scris fara litere mari numele... si nu am pus unele semne de punctuatie, m-am cam grabit.. oricum sper ca te-am ajutat

valentinluca3
2024-05-02 01:30:46

     Modul lor de a-si petrece timpul liber direa de clasa sociala pana la varsta. Daca clasa sociala medie prefera sa-si petreaca timpul in bodegi si terase, cand era vorba de boieri lucrurile se schimbau radical. Boierii batrani preferau sa-si petreaca timpul cinand acasa, alaturi de alte familii boieresti si ieseau foarte rar la terease, iar daca o facea le alegeau cu mare grija. Boierii tineri erau cam desfranati si risipitori, imprumutand aceste lucruri de la unii principi.

Adăugați un răspuns