Ed. tehnologică
dutzi1
2023-10-05 18:51:27
Ajutati-ma va rog cat de repede se poate !!! 1) Substantele nutritive pe care le contin : legumele , fructele , cerealele, carnea , lapte , oua 2) Domenii de utilizare : legume , fructe , cereale , carne , lapte , oua 3) consumul zilnic de apa , sare , legume , fructe , carne
Răspunsuri la întrebare
gheorghedanila
2023-10-05 21:57:15

legumele si fructele sunt printre cele mai sanatoase alimente.ele sunt bogate in vitamine ,vitamina c fiind una dintre cele mai importante deoarece ajuta la functionarea optima a aparatului cardiovascular impiedicand racirea  extremitatilor,este un excelent stimulent imunitar care previne infectiile.semintele oleaginoase[nuci ,seminte, alune] contin grasimi naturale nesaturate.carnea,laptele si ouale au proteine iar cerealele ne furnizeaza energia de care avem nevoie.  2.legumele se conserva pt iarna prin congelare,sub forma de conserve,muraturi etc.fructele se folosesc la compoturi,gemuri,dulceata,sirop,peltea sau se congeleaza.laptele se foloseste in stare prospata iaurt chefir,sana,branza,cascaval. 3 consumul zilnic de apa ne ajuta sa fim sanatosi,legumele si fructele ne ofera vitamine, iar carnea proteine.

Adăugați un răspuns