Matematică
SAINTSking434
2024-05-16 04:58:12
alexandru doreste sa citeasca o carte de 208 pagini.Baiatul a citit in primele 6 zile cate 12 pagini pe zi. Cate pagini trebuie sa citeasca pe zi in urmatoarele zile daca si-a propus sa citeasca toata cartea in 14 zile?
Răspunsuri la întrebare
Aserita
2024-05-16 09:13:40

12 * 6 = 72 pag in 6 zile 208 - 72 = 136 pag. mai are de citit 14 - 6 = 8 zile 136 : 8 = 17 pag. trebuie sa citeasca zilnic

marinasimina51
2024-05-16 09:14:55

cate pagini a citit Alexandru in cele 6 zile? 12 x 6 = 72 pagini cate zile mai  are de citit ? 14 - 6 = 8 zile cate pagini mai are de citit? 208 - 72 = 136 pagini mai are de citit cate pagini trebuie sa citesca pe zi  in cele 8 zle? 136 : 8 = 17 pagini

Adăugați un răspuns