Limba română
aniggina
2015-11-04 13:43:57
Formulați argumente pro și contra pentru următoarele enunțuri: a)Dacă greșesc,copiii trebuie totdeauna bătuți. b)Pentru că au dreptul la educație,copiii trebuie să nu lipsească de la școală. c)Unele forme de pedeapsă sunt mai educative decât altele. d)Conducătorul clasei poate să facă orice dorește. --------------------------------------------------- Vă rog să ma ajutați,nu am idei :D
Răspunsuri la întrebare
anagabi12
2015-11-04 17:56:10

Dacă greșesc copiii trebuiesc învățați! Pentru ca au dreptul la educație copiii trebuiesc îndrumați! Nici o forma de pedeapsa nu este educativa! Conducătorul clasei trebuie sa dea exemplu clasei,nu sa facă ce vrea!

padureanca
2015-11-04 17:57:25

a) Copii atunci când greșesc nu trebuiesc bătuti pentru ca s-ar putea ca mai târziu să își urască părintele și să o i-a pe cai greșite, de aceea bătaia trebuie sa fie evitată și cel mai bun mod este să-i explici copilului unde a greșit. Deci sunt contra cu faptul ca trebuiesc bătuti,in niciun caz nu trebuie sa procedam astfel. b) Da, este adevărat, trebuie sa mergem constant la școală mai ales ca beneficiem de aceasta oportunitate. Sunt pro enuntului. c) Într-adevăr unele pedepse sunt utile pentru ca altfel copilul ar deveni prea răsfățat dar nici să-i oferim pedepse dure, trebuiesc date pedepse pentru care să-și dea seama singur de greșeală. Aici sunt pro. d) Conducătorul clasei nu poate face tot ce vrea pentru ca nu este un fel de Dumnezeu, este doar un model de urmat pentru ceilalți elevi. aici sunt contra cu afirmația că șeful clasei sa facă ce dorește.

Adăugați un răspuns