Matematică
MatthewKnuplez
2015-11-12 13:03:42
Buna din nou , imi poate explica cineva cum o rezolvat exercitiul de mai jos , stiu ca tg= sinx/cosx si ctg= cosx/sinx da nu inteleg de la al 3 lea rand cum o facut , dacapoate cineva sa-mi explica , va rog, :)
Răspunsuri la întrebare
roxanamaria26
2015-11-12 13:56:24

!!!Explicatii mai jos!!!

pinzaru
2015-11-12 13:57:39

Analizăm rândul al doilea: I) Prima paranteză se înmulțește cu cos²x astfel: [latex]it 1cdot cos^2x = cos^2x \;\ dfrac{sin^2x}{cos^2x} cdot cos^2x = dfrac{sin^2x}{cos^2x} cdot dfrac{cos^2x}{1} = sin^2x \;\ \;\ Deci, (1+dfrac{sin^2x}{cos^2x})cdot cos^2x = cos^2x +sin^2x =1[/latex] II) Analog se înmulțește a doua paranteză cu sin²x [latex]it (1+dfrac{cos^2x}{sin^2x})cdot sin^2x = sin^2x+cos^2x = 1[/latex]

Adăugați un răspuns